Food in Great Britain and in France: How Representations and Practices Have Changed, 18th-21st centuries
L’alimentation en France et en Grande-Bretagne : évolution des pratiques et des représentations, XVIIIème-XXIème siècles
Dossier dirigé par Magalie Fleurot et Nathalie Jaëck (CLIMAS)
Magali Fleurot et Nathalie Jaëck
Introduction [Lire en ligne] ou [PDF]
The Anglo-French “Beef War” and the Rise of British Euroscepticism [abstract et PDF]
Drinking and Toasting in Georgian Britain: Group Identities and Individual Agency [abstract et PDF]
The White Woman’s Burden: Ruling over the Victorian Kitchen. [abstract et PDF]
Entre fantasme et réalité : regards croisés français et anglo-saxons sur l'hippophagie [abstract et PDF]
L’alimentation comme expression d’une culture de classe : la bière et le tea dans la classe ouvrière britannique à l’écran depuis 1956 [abstract et PDF]
Meeting the Meat Demand: How German Pork Butchers Filled a Gap in the Meat Supply of Britain’s 19th-century Industrial Society [abstract et PDF]