N° 10 - Pies in the sky

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Food in Great Britain and in France: How Representations and Practices Have Changed, 18th-21st centuries

 L’alimentation en France et en Grande-Bretagne : évolution des pratiques et des représentations, XVIIIème-XXIème siècles


Dossier dirigé par Magalie Fleurot et Nathalie Jaëck (CLIMAS)

 

Magali Fleurot et Nathalie Jaëck

Introduction [Lire en ligne] ou [PDF]

 

Richard Davis

The Anglo-French “Beef War” and the Rise of British Euroscepticism [abstract et PDF]

 

Rémy Duthille

Drinking and Toasting in Georgian Britain: Group Identities and Individual Agency [abstract et PDF]

 

Béatrice Laurent

The White Woman’s Burden: Ruling over the Victorian Kitchen. [abstract et PDF]

 

Sylvain Leteux

Entre fantasme et réalité : regards croisés français et anglo-saxons sur l'hippophagie [abstract et PDF]

 

Anne-Lise Marin-Lamellet

L’alimentation comme expression d’une culture de classe : la bière et le tea dans la classe ouvrière britannique à l’écran depuis 1956 [abstract et PDF]

 

Karl-Heinz Wüstner

Meeting the Meat Demand: How German Pork Butchers Filled a Gap in the Meat Supply of Britain’s 19th-century Industrial Society [abstract et PDF]

 

 

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